10η Πανελληνία Συνάντηση Σκαραβαίων και Κλασικών Οχημάτων

Ξεναγηθήκαμε, γνωρίσαμε και θαυμάσαμε από κοντά τα αυτοκίνητα της 10ης Πανελλήνιας Συνάντησης Σκαραβαίων και Κλασικών Οχημάτων ενώ συνομιλήσαμε με τον πρόεδρο της Λέσχης Κλασικών Αυτοκινήτων και σας παρουσιάζουμε τη συνέντευξη που μας έδωσε.

Η Soferina βρέθηκε στο camping Ολύμπιος Ζευς στην Πλάκα Λιτοχώρου για τη 10η Πανελλήνια Συγκέντρωση Σκαραβαίων και Κλασικών Οχημάτων και μίλησε με τον πρόεδρο της Ε.Λ.Κ.Α (Ελληνική Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων). κ. Δαριώτη Αναστάσιο.

Από πότε υπάρχει η ΕΛΚΑ και ποιος είναι ο σκοπός της;

Η λέσχη ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2006 και έχει έδρα την Καρύταινα Αρκαδίας. Επιλέξαμε την Καρύταινα γιατί είναι το μόνο μέρος στην Ελλάδα μαζί με την Ακρόπολη που δεν κατεβαίνει ποτέ η Ελληνική σημαία. Θέλαμε να δημιουργήσουμε μια λέσχη που να αφορά τα κλασικά οχήματα στον τόπο μας και έτσι ξεκινήσαμε. Υποστηρίζουμε όλους τους τύπους των κλασικών. Ο σκοπός της λέσχης είναι η διατήρηση και η συνεχής συντήρησή τους, καθώς και η διαιώνισή τους στο διάβα του χρόνου μαζί με τη χαρά που μας προσφέρουν.

Προσφέρετε κάποια βοήθεια στο κομμάτι της συντήρησης;

Ασφαλώς και βοηθάμε όλα τα μέλη. Κάνουμε τεχνικά σεμινάρια στον χώρο του εντευκτηρίου όπου λύνουμε ένα κινητήρα για να τον γνωρίσουν τα νεότερα μέλη και να μάθουν να τον συντηρούν μόνοι τους ή ακόμα τους παραπέμπουμε σε περίπτωση βλάβης στους κατάλληλους μηχανικούς.

Πόσα μέλη έχει η λέσχη αυτή τη στιγμή και πόσες γυναίκες ασχολούνται πραγματικά ;

Έχουμε 170 μέλη τα οποία συνεχώς αυξάνονται. Υπάρχουν αρκετές γυναίκες που είναι ενεργές στη λέσχη μας.

Οργανώνετε κάποιο ράλι με κλασικά οχήματα;

Κάθε χρόνο οργανώνουμε ένα ράλι regularity εντός του νομού Αττικής προς τιμήν του μεγάλου οδηγού Μηνά Βουρδουμπάκη που εκπροσώπησε την Ελλάδα σε πολλούς αγώνες, όπως το Ράλι Ακρόπολις και το Μόντε Κάρλο. Το ονομάζουμε Μεσογειακό Ράλι και πλέον βαδίζουμε για τη διοργάνωση του 5ου στη σειρά. 

Τι άλλες εκδηλώσεις έχετε πέραν του ράλι;

Εκτός από το ράλι διοργανώνουμε εκδηλώσεις εκδρομικού χαρακτήρα, περιήγησης και κάποιες στατικές.

Φέτος είναι η δέκατη χρονιά που γίνεται η συγκέντρωση των κλασικών οχημάτων. Έχει μεγάλη ανταπόκριση και από ποιες περιοχές έχουν έρθει οι ιδιοκτήτες τους;

Έχουν έρθει γύρω στα εξήντα οχήματα, χωρίς να μετράμε τα μηχανάκια. Είμαστε χαρούμενοι γιατί φέτος ήρθαν άνθρωποι απ’ όλη την Ελλάδα και όχι μόνον. Ξάνθη, Κομοτηνή, Πάτρα, Αίγιο, Ηράκλειο και Αθήνα είναι κάποιες από τις πόλεις που συμμετέχουν. Έχουμε και δυο συμμετοχές από τη Γερμανία με επίτιμο καλεσμένο τον κ. Kurt με το Split του 1950.

Πόσες μέρες διαρκεί η συνάντηση και τι πρόκειται να απολαύσουν οι επισκέπτες;

Θα διαρκέσει τρεις μέρες. Την πρώτη μέρα γίνεται η υποδοχή. Βρισκόμαστε, γελάμε, κοιτάμε τα αυτοκίνητά μας και γνωριζόμαστε με τους νέους που έρχονται. Τη δεύτερη μέρα έχουμε αθλοπαιδιές όπως η ρόδα, το σακί και το κανό. Οι πρώτοι νικητές κερδίζουνε ένα όμορφο έπαθλο. Το απόγευμα γίνονται τα καλλιστεία οχημάτων όπου ψηφίζουν οι παρευρισκόμενοι το πιο όμορφο, το πιο σπάνιο και το πιο ασυντήρητο αυτοκίνητο.

Η συνάντηση ουσιαστικά είναι ένα ραντεβού των παλιών με τα νέα μέλη, κυρίως για τη γνωριμία. Ένα ραντεβού αγάπης και αδελφοσύνης γιατί πλέον βλέπουμε ότι μέσα στο διάβα αυτών των δέκα ετών, κάποια από τα παιδιά που ερχόντουσαν με τις οικογένειές τους είναι πλέον ενήλικες και τώρα έρχονται με τα δικά τους αυτοκίνητα.

Ο πρόεδρος τι αυτοκίνητο οδηγάει;

Οδηγώ τον Χαρίλαο, ο οποίος είναι μαζί μου επί τριάντα συναπτά έτη. Ήταν το κανονικό μου αυτοκίνητο που με πήγαινε στη δουλειά μου κάθε μέρα και όταν βγήκα στη σύνταξη, βγήκε και αυτός μαζί μου και του έβγαλα και ιστορικές πινακίδες.

Ραντεβού λοιπόν στην ερχόμενη Πανελλήνια Συνάντηση το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου του 2017, εδώ ! 

κείμενο: Κωνσταντίνος Μιχαλέας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *